Surf Kunst

Alleen surfen (of welke sport dan ook) kan heel erg fijn zijn. Je hoeft even met niemand anders rekening te houden, je kunt gaan wanneer je zelf wil. Op je eigen(wijze) tempo en manier. Echter, alleen iets doen betekent niet dat je ook alleen bent.

In 2011 liep ik de vierdaagse van Nijmegen. De opa van Martijn had er altijd prachtige verhalen over en mijn ex-collega liep ieder jaar in haar eentje. Ik vond dat zo inspirerend dat ik me ook inschreef. Ik wilde ook wel eens ‘alleen’ een fysieke uitdaging aan gaan (voor zover dat kan met veertig duizend andere wandelaars).

Om mezelf goed voor te bereiden zocht ik in de maanden vooraf mooie wandelroutes door heel Nederland en vroeg aan vrienden en familieleden of ze zin hadden om mee te wandelen. Tot 15 kilometer was het altijd gezellig 🙂 Ik deed ook mee aan georganiseerde wandeltochten. Ik ontdekte dat wandelen heel bevrijdend is én dat Nederland ontzettend mooi is. Gelukkig wist ik vooraf niet dat wandelen ook heel zwaar zou zijn.

Ik startte iedere wandel dag met een hoofd en hart vol goede moed. Maar als gedurende de dag de moed me in m’n schoenen zakte was er altijd wel iemand die iets tegen me zei waardoor ik weer vooruit kon.Voet voor voet, poco á poco. Ik probeerde er ook voor anderen te zijn als ik zag dat ze het moeilijk hadden. Dan voelde ik me meteen minder moe en deden mijn voeten ineens veel minder pijn.

Het was ook elke keer zo fijn om te weten dat er voor me gezorgd werd als ik over de finish was. Ik kreeg een ware wandelprinsessen treatment want terwijl ik lag te slapen werden mijn kletsnatte wandel schoenen met de föhn gedroogd door mijn nichtje waar ik logeerde. Als dat geen onvoorwaardelijke liefde is…

Of je nou alleen surft, je kinderen opvoedt, tekent, wandelt, cupcakes bakt, een boek schijft, fotografeert, je huis inricht of potten bakt. Het is zo fijn om ‘surf sisters’ te hebben. Gelijkgestemde bondgenoten die je nemen zoals je bent en geloven in jouw dromen. Als je een ‘surf sister’ hebt is voel je je gesteund en weet je dat je niet alleen bent.

Weet jij wie je ‘surf sisters’ zijn? Wij wie kun jij je (h)eerlijke zelf zijn?

Laurien Baart

Spread and share the love:

Eén reactie

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.