Een uur eerder je bed uit zodat je een uur langer kunt surfen versus een paar uur eerder wakker omdat je baby honger heeft… No problema, life is calling!

Een uurtje eerder opstaan Laurien Baart

Vroeg opstaan vind ik fijn want ik hou van de stilte die er dan nog is. De zon zien opkomen heeft iets magisch. Het maakt dat ik het niet als vanzelfsprekend zie dat er weer een nieuwe dag begonnen is.  ‘S ochtends vroeg even lezen of schrijven, een tekeningetje maken of gewoon lekker mijmeren doet wonderen. Al zijn het maar vijf of tien minuten. Het lukt me niet altijd maar ik merk verschil in het verloop van de dag als ik het wel gedaan heb. Het lijkt wel alsof ik dan ‘gewonnen’ heb omdat ik toch al even tijd voor mezelf heb gehad. Als de dag vervolgens niet zo loopt zoals ik eigenlijk zou willen maak ik me daar veel minder druk om.

Hoe begint jouw dag? Valt er misschien voor jou ook een momentje te winnen voordat de wereld ontwaakt en je overal tegelijk moet zijn? 

Laurien Baart

Spread and share the love: