Groei uit de grond van je hart

Krijg je creatieve vuur weer aan in één dag voor jezelf.

193827Laurien scaled

‘Groei uit de grond van je hart’ is een creatieve groepsbijeenkomst van één dag. Je ervaart hoe het is om vanuit heelheid en rust te creëren. Er is ruimte om je verhaal te delen in een geborgen sfeer. De dag is gevuld met creativiteit, verbinding en support. We komen samen op een relaxte plek, met een prachtige bloementuin, in Tilburg.

Uit de grond van jouw hart

IMG 20210327 WA0006 1

Je hebt de afgelopen periode misschien wel erg veel van jezelf gegeven. Je voelt je misschien uit balans, moe, alleen, prikkelbaar of wanhopig.

 Je wilt graag meer vanuit je hart leven. Je voelt dat het tijd is om niet langer alles met je hoofd te maken en te bedenken. Je bent nieuwsgierig naar wat er nog meer voor jou is. Je bent op zoek naar jouw eigen plek. 

Het vormgeven van jouw innerlijke wereld helpt je om verdieping en betekenis te vinden. Als een voedende bodem voor innerlijke groei.

Door alles wat er in je hart leeft als een levendig landschap voor je te zien ontstaat er alle ruimte om te groeien. Jij vindt er jouw weg. Zonder druk, ‘het op een bepaalde manier moeten doen’ of haast.

Deze dag is speciaal voor jou als je eraan toe bent om ruimte te maken voor jezelf. Te luisteren naar wat er in je hart leeft. Om nu echt te gaan doen en maken en doen waar jij blij van wordt.

193861Laurien scaled
194996Laurien scaled

Breng jezelf in beweging.

Jezelf vooruit helpen kun je eenvoudig doen door ruimte vrij te maken in je planning. Kiezen voor een creatieve dag kan je al nieuwe energie geven. Kiezen om tijd vrij te maken en samen te zijn met andere creatieve vrouwen is voedend. Zo nodig je jezelf en je creativiteit uit. Zónder dat het meteen heel mooi of ‘iets’ moet worden. 

Bij ‘Groei uit de grond van je hart’ is er tijd en ruimte om te schrijven, tekenen of schilderen in een geborgen sfeer.  Je geeft zo uitdrukking aan je emoties in plaats van ze (onbewust) te onderdrukken.

Deze dag mag je ook ontspannen op het gras gaan liggen, een dutje doen en naar de wolken staren. Je mag komen in kleding waarin jij je fijn voelt en ontspannen kunt bewegen. Je bent welkom zoals je bent.

Over deze dag

Creativiteit & Ontspanning

Verbinding & Support

De plek:

Na deze dag:

  • Heb je jouw creatieve vuur (opnieuw) aangewakkerd.
  • Heb je jouw landschap of een plek van je landschap levendig vormgegeven op jouw unieke manier.
  • Heb je ervaren hoe het is om ruimte vrij te maken voor jezelf en je creativiteit temidden van de chaos.
  • Heb je nieuw inzicht gekregen over wat jij nodig hebt, de komende periode, om innerlijk te groeien.
  • Kun je jezelf op een heel eenvoudige wijze terugbrengen naar de essentie van de fase waarin jij bent.
  • Aarzel je niet langer om te beginnen met schrijven of tekenen.
  • Kun je met meer zachtheid naar jezelf creëren.

Datum & Prijs

De inschrijving is momenteel gesloten. 

Nieuwe data voor 2022 maak ik bekend via mijn nieuwsbrief en Instagram.

Over het onstaan van 'Groei uit de grond van je hart'

193772Laurien

Mijn naam is Lau, kort voor Laurien. Ik voel veel en typ snel. Ik ben moeder van twee jonge kinderen; een zoon van drie jaar en een dochter van één jaar. Ik ben een maker, pedagoog en mentor. Ik ben eeuwig nieuwsgierig en wil altijd blijven leren. 

Ik hou van openhartige gesprekken, boeken, muziek en voel met het meest levendig als ik surf of zwem in natuurwater. Alegría is mijn lievelingswoord in het Spaans, dat spreek ik vloeiend net zoals Engels.

‘Groei uit de grond van je hart’ is ontstaan vanuit mijn verlangen ruimte voor je te bieden om je creatiekracht te (her)ontdekken. Samen, in rust en verbinding, vanuit liefde en creativiteit. 

Ik wil je hiermee graag helpen omdat ik weet dat je alles in je hart daagt om je visie en mooiste dromen vorm te geven en de wereld in te brengen. En daarmee een wereld te co-creëren die voor iedereen werkt. 

Als creatieve, sensitieve vrouw en moeder weet ik hoe belangrijk het is om ruimte te maken voor jezelf en je eigen creatieproces. Juist in deze tijd van pandemie. Tijdens deze dag ben ik er om je te helpen jouw landschap te vormen en daarin je eigen weg te vinden. Ik neem mijn wijsheid mee in vertrouwen en vormgeven.

Doordat ik het landschap van geboorte als voorbereiding op de bevalling van onze dochter heb getekend weet ik uit ervaring hoe helpend het is om vorm te geven aan je binnenwereld. Schrijven en tekenen zijn hiervoor krachtige creatieve tools die mij steeds helpen om vanuit mijn binnenwereld te creëren. Ik verwonder me elke keer weer over hoe deze eenvoudige manier telkens verrassende nieuwe inzichten brengt.

Door je deze creatieve dag te bieden hoop ik dat je thuis zult komen bij jezelf en dat je creatieve vuur weer aanwakkert. Zodat je de volgende stap kunt gaan zetten vanuit de grond van je hart, in jouw eigen creatieproces. Vrij en vol vertrouwen. In harmonie met jouw hart en ziel.

Je bent zo welkom! 

Alle liefs, Laurien

ReadytoshineLAU

 

Ervaringen over 'Groei uit de grond van je hart'

"Laurien creëert ruimte waar je welkom bent en jezelf kunt zijn."
Ervaringen met Laurien Baart
Lucinda Dewachter
Zangeres en zangcoach
"Op een heel eenvoudige wijze brengt het landschap mij terug naar de essentie van de fase waar ik ben. Hierdoor ervaar ik snel helderheid, erkenning en compassie."
¨In een geborgen sfeer je verhaal delen. Even bij jezelf komen, een heerlijke tijd.¨
clients - Laurien Baart
Luversa Snijders- Coolen
Journalist en verbindster
"Dankjewel voor een heerlijke dag. De liefde waarmee jij voor een fijne, open sfeer zorgt maakt dit echt tot een cadeau. Wat fijn om met elkaar verbonden te zijn door creativiteit."
Ria van der Hoeven
Dordrecht
¨Aangekomen met een vermoeid hoofd. Vertrokken met rust en ruimte. Een pas op de plaats en ruimte maken voor wat wil ontstaan. Creëren. Samenzijn. En lekker eten. Ik heb me ontzettend welkom gevoeld. Dankjewel Laurien!¨
Liesje
Liesje Carlier
Gemeenteraadslid
¨Niks moet, niksen mag. Een dag waarin je je vuurtje weer kan aansteken, je welkom bent om te delen, te creëren, te voelen en op te laden. Een cadeau voor jezelf.¨
¨Een bijzondere, fijne dag waarop je even helemaal jezelf mag zijn. Alleen én samen, alles is oké, genieten... Een cadeau wat ik iedereen gun.¨
Annemarie de Buijn
Uden

Ben je erbij?

Wil je graag tijd maken voor jezelf in de chaos? Hunker je zo naar verbinding? Heb je het verlangen om weer warm te worden en je creatieve vuur aan te wakkeren?

Je bent van harte uitgenodigd om deze creatieve dag voor jezelf te plannen. 

Twijfel je of deze dag iets voor je is of heb je vragen, schrijf me gerust. 

Ik maak graag tijd voor je vrij om je te spreken.

Alle liefs, 

Laurien

193827Laurien scaled

Misschien wil je nog iets weten?

Je mag zelf kiezen welk landschap je wilt maken. Het kan het landschap van je leven zijn, je moederschap, je bevalling, je creatieve project of bedrijf. Je hoeft het vooraf niet precies te weten. Als je al eens eerder hebt meegedaan aan ‘Groei uit de grond van je hart’ ben je ook deze keer welkom. Om een nieuwe plek in je landschap te ontdekken bijvoorbeeld. 

Ja, ik hoor je. Deze dag is daarom zo ingericht dat er ruimte is om te zijn, te ademen en te ontspannen zodat je verbinding en support kunt ervaren. Zelfzorg, goede voeding en slaap horen ook bij deze dag. Door hierover te delen in een geborgen sfeer en samen met andere vrouwen te co-creëren ervaar je steun. Door te oefenen en gehoor te geven aan dat wat jouw lichaam nodig heeft breng je meer harmonie en rust. Deze dag kan een eerste stap zijn om jezelf terug te brengen en (weer) te voel wat je nodig hebt.

Misschien heb je als jong meisje gehoord dat je niet (mooi) kon tekenen. Als dat zo is, spijt het me enorm dat je dit hebt moeten horen. Voor deze dag is er géén tekenopdracht. Je mag een creatieve vorm kiezen die bij jouw past: Een collage maken met scheursels, eenvoudige vormen kleuren, spetteren met ecoline. Zo groot(s) als jij het wilt maken. De voorbereidende vragen gaan je helpen om je intentie voor deze dag te verhelderen. Hierdoor ervaar je ruimte en vrijheid om te gaan maken.

Het gevoel dat je iets spannend vindt is heel gezond. Mijn suggestie is dan ook om hier goed naar te luisteren en te voelen wat je het je echt wil vertellen. Wat ik weet is dat veiligheid, respect en integriteit basisvoorwaarden zijn in een goede relatie. Het is dan ook mijn intentie om hiervoor zorg te dragen. De plek waar we deze dag zullen zijn is alleen voor onze groep. Er is een ruime yoga studio en een fijne bloementuin en terras. Vooraf spreken we met elkaar af dat wat we delen in de groep blijft. Dat we luisteren naar elkaar, zónder meteen advies geven of oordelen. Je bent welkom met je verhaal en je kiest zelf wat je wel of niet wilt delen in de groep.