Hi! Ik ben Laurien. Kortom Lau.

Ik werk als schrijfster, illustrator, mentor en pedagoog. Ik maak sprankelende illustraties, ook in opdracht. 'Levende kleuren' maak ik zelf van de planten uit onze moestuin. Met al mijn enthousiasme en creativiteit help ik toegewijde creatievelingen, ondernemers en teams bij het visueel maken van visie, kwaliteiten en verlangens.

Ik hou ervan om cyclisch te werken en te ondernemen. Hart werken noem ik dit graag. Dit kan herstel, diepe verbinding, (h)erkenning, stabiliteit, ritme, kracht en heel veel vreugde brengen!

Je kunt ook 1 op 1 met me samenwerken. Als mentor help ik graag bij het maken van een eerste kinderboek of het vormgeven van een eerste fundament voor een nieuw (creatief) bedrijf.

LAUrien

Een paar dingen die je misschien wel over mij wilt weten:

Ik voel veel en typ snel. De zee en onze kinderen zijn mijn grootste inspiratiebronnen. Ik geloof dat ruimte maken in je leven voor je creatieve zelf net zo belangrijk is als frisse lucht. Ik hou van openhartige gesprekken, (kinder)boeken en muziek. Ik voel me het meest levendig als ik surf of zwem in natuurwater (het hele jaar door). Alegría is mijn lievelingswoord in het Spaans, dat spreek ik vloeiend net zoals Engels.

Wat heeft me hier gebracht?

Mijn jeugd bracht ik al spelend door; onder de bomen en het allerliefste in de buurt van paarden en katten. Dit is waar mijn diepe connectie met de natuur en creativiteit zijn wortels heeft. Als jong meisje was ik creatief, wijs, verdrietig, avontuurlijk en rebels. Ik leerde om de signalen van mijn lichaam te negeren, om vanuit mijn hoofd en op wilskracht te werken. In mijn hart verlangde ik naar avontuur en een creatief leven.

In 2012 emigreerde ik voor vijf jaar naar Spanje. Daar woonde ik vlakbij de oceaan (in San Sebastián). Het wonen op deze bijzondere plek, de Spaanse taal en het leren golfsurfen wakkerden mijn creatieve vuur weer aan. Deze periode veranderde mijn leven doordat ik betekenis vond.

IMG 20210327 WA0003

Ik vind oneindig veel inspiratie in het water, het moederschap en de natuur. Liefde, vreugde en verwondering. In deze kwaliteiten ligt voor mij de essentie van alles. Het is mijn wens dat alle mensen zichzelf bewust zijn van hun creativiteit en innerlijke wijsheid. Met het maken en delen van je kunst verander en vorm je de wereld in de wereld waarin jij graag in wilt leven. Hier wil ik met hart en ziel aan bijdragen.

Mijn achtergrond

Eigenlijk wilde ik op mijn zeventiende naar de kunstacademie. Ik koos echter met mijn hoofd voor de hbo-opleiding pedagogiek aan de Fontys Hogeschool in Tilburg. Na twee jaar werken als groepsbegeleider op een woongroep deed ik de vervolgopleiding tweedegraads docent pedagogiek. Ik werd vervolgens zorgconsulent bij stichting MEE. Hier werkte ik drie jaar lang met veel plezier. Toch had ik vaak hoofdpijn en het gevoel niet te weten wat ik nodig had en wat goed voor mij was.

De hoofdpijn verdween toen we naar Spanje emigreerden. Pas jaren later besefte ik dat ik een keuze vanuit mijn hart had gemaakt. De onderdompeling in een avontuurlijke, nieuwe omgeving bracht me op het pad van verwondering, vreugde en liefde. In Spanje was ik onderwijsassistent en later docent Engels voor zowel kinderen als volwassenen. Daarnaast studeerde ik Spaans en Engels waarvoor ik geaccrediteerde certificaten behaalde.

Zo begon ik mijn bedrijf

In 2017 werd ik moeder en verhuisden we terug naar Nederland. Ik had het verlangen om zelf voor ons kind te zorgen. Én ik wilde een creatief leven vormgeven, met genoeg rust, ruimte en stabiliteit voor ons gezin. Drie maanden na de geboorte van onze zoon zette ik mijn bedrijf op. Ik begon met het bouwen van mijn 'online thuis', mijn website en webshop. Dit deed ik stap voor stap mét liefdevolle support, heel veel YouTube tutorials en pure chocolade.

Er volgden workshops, creatieve dagen en retreats voor vrouwen waarin verbinding en creativiteit de essentie waren. In 2020 werd ik moeder van onze jongste dochter. Al snel kreeg ik inspiratie voor een eerste kinderboek: 'Robin en Wil de Wolf'. 'Hoe dan?' dacht ik in de chaos. En toch, ik wist dat ik het boek wilde maken voor onze kinderen. Ik bleef schrijven. Ik bleef tekenen. Met vertrouwen op mijn eigen ritme. Het 'Robin en Wil de Wolf' is in 2021 in eigen beheer uitgebracht.

Elk jaar volg ik scholing over creativiteit, ademwerk, cyclisch leven en werken, ondernemerschap en persoonlijke ontwikkeling. In 2017 volgde ik B-school van Marie Forleo bij Lou Niestadt. Sinds 2019 werk ik samen met mijn geliefde mentor Marianne Oude Nijhuis. Ik volgde meerdere online cursussen van Hiro Boga. Ook volg ik het online programma 'The Art of Money' van Bari Tessler.

Naast mijn werk hier startte ik in 2023 een nieuw bedrijf, samen met Rita Lijbaart. Neem gerust tijd om binnen te wandelen in de wereld van onze handgemaakte knuffelpop KIM - Kind In Mij:

Kom, laten we samen onze wereld een beetje mooier maken!

Wil je graag jouw prachtige, creatieve idee - wat je levendig voor je ziet - vorm geven? En daar graag mijn support bij? Ik help ik je heel graag! Uit ervaring als creatieve maker, moeder en mentor weet ik hoeveel vertrouwen, rust en verrijking het geeft als je jezelf deze krachtige en warme support geeft.

Kennismaken?

Schrijf me met je vraag of je verhaal of plan een vrijblijvend, telefonisch kennismakingsgesprek. Je bent zo welkom en ik hoor heel graag van je.

Met al mijn liefde en toewijding, Laurien Lijbaart

ReadytoshineLAU