Maak je eerste kinderboek

Doe mee aan een creatief en krachtig programma waarin je jouw idee voor een kinderboek uitwerkt tot een eerste versie. In negen weken ontmoet je de hoofdpersoon van je boek en breng je jouw verhaal tot leven. Je leert moed en vertrouwen te cultiveren om je verhaal de wereld in te brengen. Met veel plezier!

Voor wie?

Maak je eerste kinderboek’ is er speciaal voor creatieve vrouwen die ervan dromen om een boek te maken voor kinderen die ze liefhebben: kinderen, kleinkinderen, neefjes, nichtjes, leerlingen, cliënten of patiënten.

Het creatieproces van het maken van je eerste kinderboek is magisch. We gebruiken daarom de kaart van het landschap van geboorte als krachtige metafoor. Samen ‘reizen’ we door het landschap en ontdek je meer over het landschap van je boek en jezelf.

IMG 20210327 WA0014 1 1
IMG 20210327 WA0006 1

We hebben mooie kinderboeken nodig

Misschien droom je al een lange tijd over een kinderboek wat je zo graag wilt maken. Weet je, er is een kind dat jouw verhaal, perspectief, wijsheid, humor- of wat het ook is wat jij wilt delen- nodig heeft.

We hebben mooie kinderboeken nodig in deze wilde tijd.

Zie het voor je: DAT moment

Het moment dat jij je eigen gemaakte boek vasthoudt.

Jouw. Eerste. Kinderboek.

Het voelt....!!!

Ik verheug me er zo op om dit moment samen met jou te vieren.

IMG 20210327 WA0005

Over het programma

Verbinding

Laat je inspireren en voeden door landschap van je kinderboek. Groei samen met andere creatievelingen. De groep bestaat uit maximaal zes vrouwen.

Kom in relatie met jouw boek en de personages. Wees voorbereid om verliefd te worden! 

Verheug jezelf op de ‘live’ creatieve groepsbijeenkomst van één dag op een heerlijke plek aan het water in Vught.

Groei

Het programma is overzichtelijk zodat je in alle rust aan je boek kunt werken. Jij volgt jouw eigen tempo, in de tijd die jij vrij wilt maken. Het programma is zo samengesteld dat je niet ‘achter kunt lopen’. 

Het is mijn intentie dat alle groepsbijeenkomsten, vragen en oefeningen je uitnodigen om jezelf meer te verbinden met je lichaam. Zo leer je om te luisteren wat er door jou gemaakt wil worden.

Support

Ik zorg voor een geborgen, rustige, moedige plek waar je jouw verhaal kunt delen. Je zult aangemoedigd worden door mij en de anderen bij de woorden die je schrijft en elke illustratie die je maakt.

Er is ruimte voor al je (praktische) vragen. De deelnemers en ik zijn dichtbij.

‘Maak je eerste kinderboek’ is er voor jou als je zin hebt om het maken van je eerste kinderboek de komende periode prioriteit en ruimte te geven. Als je je wilt laten leiden door je hart en ziel in plaats van je hoofd. Je zult jezelf verrassen met wat je tot bloei kunt brengen in negen weken.

Zonder druk, ‘het op een bepaalde manier moeten doen’ of haast. Met genoeg tijd en energie!

Over het maken van mijn eerste kinderboek

Tijdens deze negen weken ben ik er voor je. Ik neem mijn wijsheid, warmte, kracht en netwerk mee als creatieve maker, moeder, pedagoog en surfer. Ik help je met al je praktische en creatieve vragen zoals: Welke verhaallijn en/of materialen kies je? Voor welke stijl illustraties kies je? Hoe krijg je de illustraties het beste ingescand? Hoeveel verhalen en woorden zijn genoeg. Ik ondersteun je bij het overzien van je creatieve proces. Zodat je helder hebt wat de volgende stappen zijn voor jou en je boek.

Ik heb de eerste versie van mijn eerste kinderboek 'Robin en Wil de Wolf' gemaakt in ongeveer tien weken. Tekenen en schrijven deed ik aan onze keukentafel, temidden van mijn gezin met twee jonge kinderen, omringd door speelgoed, vaat en was. Ver weg van mijn lievelingsplek in Spanje. Zónder eerst een opleiding te volgen tot schrijfster of illustrator.

LauenWil

Het maken van dit boek was als een anker in de chaos. Een creatief project van en voor mij wat me alle plezier en voldoening heeft gebracht. 'Robin en Wil de Wolf' is eind 2021 in eigen beheer uitgebracht.

‘Maak je eerste kinderboek’ is ontstaan vanuit mijn verlangen om bij te dragen aan meer heelheid, diversiteit en inclusiviteit binnen de kinderboekenwereld. Het is mijn intentie om met dit programma praktische en moedige ruimte voor je te bieden om je droom, het maken van je eerste kinderboek, vorm te geven in heldere stappen.

Uit ervaring weet ik hoe fijn en belangrijk het is om jezelf te omringen met creatieve mensen die ook met hun hart werken en maken. Kom, laten we dit samen doen!

Als creatieve, sensitieve vrouw weet ik hoe belangrijk het is om ruimte te maken voor jezelf en je eigen creativiteit. Juist in deze wilde tijd. Maken geeft mij nieuwe energie en zorgt ervoor dat ik geïnspireerd, krachtig en blij in het leven sta. Hierdoor kan ik met liefde geven zonder opgebrand te raken.

IMG 20210327 WA0015

Tijd voor verbinding, groei & support

Je ontvangt wekelijks een e-mail van mij met de link naar een besloten pagina (geen social media). Hier vind je een creatieve oefening, in de vorm van één of meer pdf-werkblad(en) of een audio-bestand.

De zes online bijeenkomsten zijn via ZOOM. We plannen de bijeenkomsten in overleg met onze groep. Tijdens de groepsbijeenkomsten mag je jouw stappen delen en is er ruimte voor vragen. 

De creatieve live dag is op een heerlijke plek bij het water in Vught. 

Na deze negen weken heb je:

IMG 20210327 WA0010 1

Wat is dit programma niet?

Deze negen weken zijn geen belofte voor het maken van een bestseller. Noch de belofte dat je boek uitgegeven zal worden door een uitgeverij of je een literatuurprijs zult winnen. Het programma is gericht op het begeleiden van het creatieproces van het maken van je eerste kinderboek.

Dit ontvang je:

Negen weken creatieve oefeningen en support voor het maken van jouw eerste kinderboek.

Een wekelijkse e-brief met daarin de link naar een geborgen pagina, speciaal voor onze groep. Hier staan creatieve oefeningen die je op jouw tempo kunt beluisteren en maken.

Zes online groepsbijeenkomsten van 1 uur via ZOOM.

Mijn gidsende ondersteuning 1-op-1 voor al je vragen via e-mail en whatsapp.

Een afsluitende ‘live’ dag aan het water in Vught.

CADEAU: Een 1-op-1 mentorsessie t.w.v. €225,-

IMG 20210327 WA0003
IMG 20210327 WA0000

Je investering:

€497,- (vrij van BTW)

De data:

Het programma start op 5 maart 2023 en duurt tot 6 mei 2023.

De afsluitende live dag is op zaterdag 6 mei 2023, van 09.30 tot 14.00 uur.

IMG 20210327 WA0001

Het programma:

In ‘Maak je eerste kinderboek’, heb ik gestructureerde ruimte gecreëerd om in praktische, lichte stappen leven te geven aan je boek. Het programma is flexibel zodat er ruimte is voor vragen of verhalen die gehoord willen worden in onze groep. Alle Zoom bijeenkomsten zullen worden opgenomen en zijn terug te luisteren op een later moment als je er niet bij kunt zijn. We ‘reizen’ door het metaforische landschap van geboorte. Deze landkaart steunt ons in het creatieproces. 

Week 1 

We beginnen in deze eerste week met de opening en starten onze reis in ‘Desert of dreams’. Deze week staat in het teken van welkom en kennismaking. Je ontvangt een set voorbereidende vragen om je idee voor het boek en voor wie je het gaat maken helder te krijgen, als een oase in de woestijn. We ontmoeten elkaar online via ZOOM.

Week 2 

In deze week reizen we naar de bron ‘Source of blessings’ en breng je in kaart welke hulpbronnen je op dit moment beschikbaar hebt in je leven om je eerste kinderboek te maken. We spreken elkaar in de tweede ZOOM live groepsbijeenkomst.

Week 3 

Deze week wandelen we samen naar onze ‘Creativity cave’ en door ‘Fear forest’. Voor welke creatieve uitdagingen sta je? Wat houdt je misschien tegen? We gaan de diepte in en je ontvangt hiervoor journal suggesties en reflectieve vragen. In onze ZOOM live groepsbijeenkomst is er ook deze week ruimte voor je inzichten en verhalen.

Week 4 

We komen aan bij de ‘Well of wholeness’ waar we zullen kijken naar hoe je helende verhalen kunt vertellen aan kinderen. Diversiteit, inclusiviteit en zorgen over onze aarde zijn thema’s van deze week. Ook kijken we hoeveel tekst en illustraties er nodig zijn om jouw verhaal te vertellen. Ook tijdens de vierde ZOOM live groepsbijeenkomst is er ruimte voor vragen en zul je gidsende support ontvangen.

Week 5 

Deze week is een creatieweek en werk je aan het vormgeven van je verhaal en/of de illustraties. 

Week 6

Je bent onderweg en hebt creatieve oefeningen die je kunt gebruiken tijdens je creatieproces. Deze week bezoeken we het ‘Keep it light house’ & ‘Balance beach’. We duiken de diepte in met de vraag ‘Hoe zorg je voor support, eenvoud, lichtheid en energie tijdens het maken van je boek?’ Hierover delen we in onze ZOOM live groepsbijeenkomst. Uiteraard mag je de stappen die je gemaakt hebt delen in de groep.

Week 7 

Deze week is een creatieweek en werk je verder aan het vormgeven van je verhaal en/of de illustraties.

Week 8 

In deze voorlaatste ZOOM live groepsbijeenkomst wandelen we naar de oever van de ‘River of intuition’. Je leert hoe je kunt samenwerken met je verhaal, de personages en je kunt laten leiden door je intuïtie waardoor je in een creatieve stroomversnelling raakt.

Week 9 

Dit is de laatste week die we samen hebben en waarin we met elkaar het programma en onze creaties vieren. Tijdens de afsluitende live groepsbijeenkomst is er ruimte om te delen wie je bent geworden na deze negen weken. We zullen een creatieve oefening doen en er is ruimte om je te verbinden met de andere deelnemers. Op deze speciale dag mag je van 09.30 tot 14.00 genieten en ontspannen op de heerlijke locatie aan het water in Vught. De dag is inclusief koffie, thee en een lichte lunch.

IMG 20210327 WA0008 1

Als je helemaal tot hier hebt gelezen wil ik je vertellen dat 'Maak je eerste kinderboek' er is voor jou. Je bent zo welkom en ik verheug me enorm op het kinderboek dat je gaat maken! Wat ik weet is dat de droom niet voor niets bij jou is. Jij hebt alles in je om jouw verhaal tot een tastbaar kinderboek te maken.

Mocht je nu denken 'ik ben er nog niet aan toe' dan nodig ik je uit om jezelf de vraag te stellen. Wanneer dan wel? Wacht alsjeblieft niet tot de kinderen naar school gaan of je de berg was eindelijk hebt bijgewerkt of... 

Als je nog iets wilt vragen. Ik maak graag tijd voor je vrij om kennis te maken. Stuur me een Whatsapp (06-11274528) of een e-mail info@laurienlijbaart.com

♡ Laurien

Wat je misschien nog wilt weten:

Als je voelt dat je niet langer ‘alleen op pad wilt zijn’ wil ik je uitnodigen om jezelf voor te stellen hoe je je zou voelen als je jouw eerste boek gemaakt hebt. Hoe voel je je? Enthousiast, verliefd, blij, dankbaar, trots of misschien wel allemaal! Dit programma kan een wonderlijke eerste stap zijn om leven te geven aan je idee voor het maken van een kinderboek. Ik bel er heel graag met je over als je nog twijfelt en ik zal je ook eerlijk vertellen als ik denk dat ‘Maak je eerste kinderboek’ je op dit moment niet kan helpen.

Je mag zoveel tijd besteden aan de oefeningen als je wilt. Om je een inschatting te geven: 1,5 tot 4 uur per week in de eerste weken en in de laatste vier weken werk je toe naar blokken van bijvoorbeeld 2 of 3 x 2 uur om te werken aan je boek. Het is mijn intentie om je tijdens deze negen weken te helpen met het vinden van een ritme dat bij jou past.

Ja! Dit programma is geschikt als je het verlangen hebt om een kinderboek te maken. Je hoeft hiervoor nog geen concreet idee te hebben. De oefeningen en bijeenkomsten van het programma zijn helpend om je idee naar een vorm te brengen. Stap voor stap.

Het is mijn intentie om moedige, inspirerende ruimte voor je bieden tijdens het programma. Je gaat ontdekken wat jouw verhaal nodig heeft en welke investering passend voelt voor jou. Er is veel meer mogelijk dan je nu misschien denkt.  Wat ik weet is dat angst gehoord wil worden. Wat ik weet is dat het vaak helemaal niet waar is dat je niet kunt tekenen. Jij brengt jouw verhaal stap voor stap tot leven in eenvoud en met lichtheid.

Het is voor jezelf enorm fijn als je van tevoren ruimte maakt in je planning om bij de live bijeenkomsten te zijn. Alle sessies via Zoom worden opgenomen en zijn terug te beluisteren. Je ontvangt na afloop van mij een e-mail met een link naar de opname. Mijn suggestie is dat je in elk geval bij de de ‘live’ dag in Vught kunt zijn op zaterdag 6 mei 2023.

Het is heel fijn als je een apart notebook voor deze negen weken hebt. Als je zelf de illustraties wilt maken heb je vast en zeker al fijne creatieve materialen zoals kleurpotloden, aquarelverf en- of gouache. Het is dan niet nodig om extra materialen te kopen. Als je graag mijn support wilt ontvangen bij het aanschaffen van nieuwe creatieve materialen, stel je vragen gerust vooraf, daar is alle ruimte voor.

Ja, als je graag 1-op-1 met me wilt werken kan dat. Schrijf me met je verhaal en idee. We plannen een telefonisch kennismakingsgesprek en ik vertel je over de mogelijkheden.

Voorwaarden

Voor het programma 'Maak je eerste kinderboek' ontvang je geen terugbetaling. Van de groepssamenkomsten op ZOOM ontvang je een opname als je onverhoopt afwezig bent. Het 1-op-1 geplande mentorgesprek kun je tot 48 uur van te voren verzetten en binnen 90 dagen besteden, tot uiterlijk 31 december 2023