Laat je meevoeren op de wondermooie stroom van verwondering en inspiratie

Maak je eerste kinderboek

Een creatief en krachtig programma waarin je jouw idee voor een kinderboek uitwerkt tot een eerste versie. In negen weken ontmoet je de hoofdpersoon van je boek en breng je jouw verhaal tot leven. Je komt dichterbij jezelf en leert moed en vertrouwen te cultiveren om je verhaal de wereld in te brengen. Je ontmoet vrouwen die net als jij behoefte hebben aan creativiteit en plezier. Geef jezelf royale support. Maak je vrij van 'hoe het zou moeten' en geniet van het creatieve proces.

Voor wie?

Maak je eerste kinderboek’ is er speciaal voor creatieve vrouwen die ervan dromen om een boek te maken voor kinderen die ze liefhebben: kinderen, kleinkinderen, neefjes, nichtjes, leerlingen, cliënten of patiënten.

Dit is een hartverwarmend en ondersteunend online programma met één live dag voor vrouwen die zo graag willen leren om te creëren temidden van de chaos van alledag.

Het programma is voor jou als je door het creatieve proces van het maken van een kinderboek wilt groeien en genieten. Laat je meevoeren op de wondermooie stroom van inspiratie, vertrouwen en creativiteit.

Je hoeft dus niet eerst 'beter' te worden of een opleiding te volgen. Met jouw energie en toewijding breng je lichtheid, herstel en bevrijding aan de (mensen)kinderen die je liefhebt.

IMG 20210327 WA0014 1 1
IMG 20210327 WA0006 1

Jouw werk heeft betekenis én is nodig

Misschien droom je al een lange tijd over een kinderboek wat je zo graag wilt maken. Weet je, er is één kind dat jouw verhaal, perspectief, wijsheid, humor- of wat het ook is wat jij wilt delen- nodig heeft. Eén kind helpen is groots.

Onze kinderen en jongeren hebben ons nodig in deze wilde tijd.

Zie het voor je: DAT moment

Het moment dat jij je je creatieve zelf ontmoet.

De erkenning dat jij alles in je draagt om jouw droom vorm te geven.

Het voelt... zielsblij, als een warme zonnegloed.

Ik verheug me er zo op om dit avontuur met je te beleven.

IMG 20210327 WA0005

Over het programma

Verbinding

Laat je inspireren en voeden door de gesprekken met creatieve vrouwen. Het proces van het maken van een boek is messy. We groeien samen. De groep bestaat uit maximaal zes vrouwen.

Kom in relatie met jouw boek en de personages. Wees voorbereid om verliefd te worden! 

Verheug jezelf op de ‘live’ creatieve groepsbijeenkomst van één dag op een heerlijke plek aan het water in Vught.

Groei

Het programma is overzichtelijk zodat je in alle rust aan je boek kunt werken. Jij volgt jouw eigen tempo, in de tijd die jij vrij wilt maken. Het programma is zo samengesteld dat je niet ‘achter kunt lopen’. 

Het is mijn intentie dat alle groepsbijeenkomsten, vragen en oefeningen je uitnodigen om jezelf meer te verbinden met je lichaam. Zo leer je om te luisteren wat er door jou gemaakt wil worden.

Support

Ik zorg voor een geborgen, rustige, moedige plek waar je jouw verhaal kunt delen. Je zult aangemoedigd worden door mij en de anderen bij de woorden die je schrijft en elke illustratie die je maakt.

Er is ruimte voor al je (praktische) vragen. De deelnemers en ik zijn dichtbij.

‘Maak je eerste kinderboek’ is er voor jou als je zin hebt om het maken van je eerste kinderboek de komende periode prioriteit en ruimte te geven. Als je je wilt laten leiden door je hart en ziel in plaats van je hoofd. Je zult jezelf verrassen met wat je tot bloei kunt brengen in negen weken.

Zonder druk, ‘het op een bepaalde manier moeten doen’ of haast. Met genoeg tijd en energie!

Zin om deze zomer te beginnen met jouw eerste kinderboek? Reserveer je plek via onderstaande knop en ontvang direct mijn 1-op-1 support nog voor het groepsprogramma in september begint.

Over het maken van mijn eerste kinderboek

Tijdens deze negen weken ben ik er voor je. Ik neem mijn wijsheid, warmte, kracht en netwerk mee als creatieve maker, moeder, pedagoog en surfer. Ik help je met al je praktische en creatieve vragen zoals: Welke verhaallijn en/of materialen kies je? Voor welke stijl illustraties kies je? Hoe krijg je de illustraties het beste ingescand? Hoeveel verhalen en woorden zijn genoeg. Ik ondersteun je bij het overzien van je creatieve proces. Zodat je helder hebt wat de volgende stappen zijn voor jou en je boek.

Ik heb de eerste versie van mijn eerste kinderboek 'Robin en Wil de Wolf' gemaakt in ongeveer tien weken. Tekenen en schrijven deed ik aan onze keukentafel, temidden van mijn gezin met twee jonge kinderen, omringd door speelgoed, vaat en was. Ver weg van mijn lievelingsplek in Spanje. Zónder eerst een opleiding te volgen tot schrijfster of illustrator.

LauenWil

Het maken van dit boek voelde als een toevluchtsoord in de chaos en pandemie. Een creatief project van en voor mij wat me alle plezier en voldoening heeft gebracht. 'Robin en Wil de Wolf' is eind 2021 in eigen beheer uitgebracht.

‘Maak je eerste kinderboek’ is ontstaan vanuit mijn verlangen om bij te dragen aan meer heelheid, diversiteit en inclusiviteit binnen de kinderboekenwereld. Het is mijn intentie om met dit programma praktische en moedige ruimte voor je te bieden om je droom, het maken van je eerste kinderboek, vorm te geven in heldere stappen.

Uit ervaring weet ik dat het geven van royale, hartverwarmende support hét verschil kan maken. Plant jezelf temidden op een plek waar je je geliefd zult voelen door andere creatieve mensen die ook met hun hart werken en maken. Kom, laten we dit samen doen!

Als creatieve, sensitieve vrouw weet ik hoe belangrijk het is om ruimte te maken voor jezelf en je eigen creativiteit. Juist in deze wilde tijd. Maken geeft mij nieuwe energie en zorgt ervoor dat ik geïnspireerd, krachtig en bezield in het leven sta. Hierdoor kan ik met liefde geven zonder opgebrand te raken.

IMG 20210327 WA0015

Tijd voor verbinding, groei & support

Je ontvangt wekelijks een e-mail van mij met de link naar een privé pagina (geen social media). Hier vind je een creatieve oefening, in de vorm van één of meer pdf-werkblad(en) of een audio-bestand.

De zes online bijeenkomsten zijn via ZOOM. We plannen de bijeenkomsten in overleg met onze groep. Tijdens de groepsbijeenkomsten mag je jouw stappen delen en is er ruimte voor vragen. 

De creatieve live dag is op een heerlijke plek bij het water in Vught. 

Na deze negen weken heb je:

IMG 20210327 WA0010 1

Wat is dit programma niet?

Deze negen weken zijn geen belofte voor het maken van een bestseller. Noch de belofte dat je boek uitgegeven zal worden door een uitgeverij of je een literatuurprijs zult winnen. Het programma is gericht op het begeleiden van het creatieproces van het maken van de eerste versie van je eerste kinderboek.

Dit ontvang je:

Negen weken bezielde creatieve oefeningen en royale support voor het maken van jouw eerste kinderboek.

Een wekelijkse e-brief met daarin de link naar een exclusief platform, speciaal voor onze groep. Hier staan creatieve oefeningen die je op jouw tempo kunt beluisteren en maken.

Zes online groepsbijeenkomsten van 1 uur via ZOOM.

Zes online co-creatie uren van 1 uur.

Mijn gidsende ondersteuning 1-op-1 voor al je vragen via e-mail en whatsapp.

Een ‘live’ dag aan het water in Vught

CADEAU: Een 1-op-1 online mentorgesprek van één uur t.w.v. € 225,-

IMG 20210327 WA0003
IMG 20210327 WA0000

De data:

Op dit moment is de inschrijving voor het groepsprogramma gesloten. Het is mogelijk om 1-op-1 met me samen te werken. Plan hieronder een belafspraak met me in.

In ons gesprek mag je met me delen over je verlangen en emoties. In ons gesprek kun je proberen om te verwoorden hoe je graag zou willen dat het programma en ik je bijstaan.

Ervaring

"Ik had al lang een droom: een kinderboek maken. Lange tijd zag ik dit echt als een droom. Ver van mij af, goed om over te dromen maar geen realiteit. Toen ik het aanbod 'Maak je eerste kinderboek' zag voelde ik dat dit de volgende stap mocht zijn. Plots leek de droom ook echt te mogen bestaan. En wauw! Wat een droom, wat een magie, dit programma. Zoveel meer dan alleen het schrijven en tekenen van mijn boek. Een heel creatief proces dichter naar mezelf.

Het werk is nog niet af maar het fundament is er. Gewoon door, samen met Laurien, met het kinderboek en mezelf aan de slag te gaan. Zo kon het ontstaan uit een natuurlijke stroom.

Samen met Laurien mocht ik alles wat het kinderboek in zich draagt beleven.

Wat een avontuur! Ik vind het moeilijk om in woorden uit te drukken hoeveel het mij gebracht heeft. Met zoveel zachtheid, liefde en creativiteit begeleidt Laurien je. Ik heb zoveel mooie dingen kunnen zien ontstaan en voelen. Zo dankbaar voor dit prachtige programma."

- Marijke van Campenhout

IMG 20210327 WA0001

Het programma:

In ‘Maak je eerste kinderboek’, heb ik gestructureerde, heldere ruimte gecreëerd. Zo geef je in praktische, lichte stappen leven aan het creatieve proces; het maken van een eerste versie van je kinderboek. Het programma is soepel zodat er ruimte is voor vragen of verhalen die gehoord willen worden in onze groep. Bij het virtuele kampvuur mag je delen over wat er op je pad komt. We laten ons meevoeren op de wondermooie stroom van verwondering en inspiratie.

Alle Zoom bijeenkomsten worden opgenomen en zijn terug te luisteren op een later moment als je er niet bij kunt zijn. We ‘reizen’ door het metaforische landschap van geboorte. Deze landkaart steunt ons in het creatieproces. 

Je ontvangt aan het begin van de week een e-brief met daarin een overzicht voor de week, de creatieve oefeningen en mijn suggesties. De co-creatie uren zijn gepland op zondagochtend van 08.30 tot 09.30 uur.

Week 1 

We beginnen in deze eerste week met de opening en starten onze reis in ‘Desert of dreams’. Deze week staat in het teken van welkom en kennismaking. Je ontvangt een set voorbereidende vragen om je idee voor het boek en voor wie je het gaat maken helder te krijgen, als een oase in de woestijn. We ontmoeten elkaar online via ZOOM.

Week 2 

In deze week gaan we naar de ‘Creativity Cave’ en start je met de essentie van je verhaallijn. Je ontvangt hiervoor een exclusieve blauwdruk en visualisatie oefening. We spreken elkaar in de tweede ZOOM live groepsbijeenkomst.

Week 3 

Deze week scheppen we helderheid over welke illustratie technieken tot je spreken of waar je graag meer over wilt weten. Voor welke creatieve uitdagingen sta je? Wat houdt je misschien tegen? We duiken de diepte in en je ontvangt hiervoor journal suggesties en reflectieve vragen. In onze ZOOM live groepsbijeenkomst is er ook deze week ruimte voor je inzichten en verhalen.

Week 4 

In deze week werken we opnieuw met ‘bubbels van tijd’ en geef je vorm aan de eerste versie van je verhaal. Ook tijdens de vierde ZOOM live groepsbijeenkomst is er ruimte voor vragen en zul je gidsende support ontvangen. Daarnaast ontvang je persoonlijke video’s waarin je vaardigheden of technieken leert die je nodig hebt.

Week 5 

Deze week is een creatieweek en werk je aan het vormgeven van je verhaal en/of de illustraties. 

Week 6

Deze week komen we samen op Zoom en uiteraard mag je de stappen die je gemaakt hebt delen in de groep. Misschien heb jij al een eerste proeflezer gevonden voor je eerste versie.

Week 7 

Deze week is een creatieweek en werk je verder aan het vormgeven van je verhaal en/of de illustraties.

Week 8 

Dit is de voorlaatste ZOOM live groepsbijeenkomst. In deze bijeenkomst is ruimte voor vragen.

Week 9 

Dit is de laatste week die we samen hebben en waarin we met elkaar het programma en onze creaties vieren. Tijdens de afsluitende live groepsbijeenkomst is er ruimte om te delen wie je bent geworden na deze negen weken. We zullen een creatieve oefening doen en er is ruimte om je te verbinden met de andere deelnemers. Op deze speciale dag mag je van 10.00 tot 14.00 genieten en ontspannen op de heerlijke locatie aan het water in Vught. Als je wilt nemen we een frisse duik! De dag is inclusief koffie, thee en een lichte lunch.

IMG 20210327 WA0008 1

Als je helemaal tot hier hebt gelezen wil ik je vertellen dat 'Maak je eerste kinderboek' er is voor jou. Je bent zo welkom en ik verheug me enorm op het kinderboek dat je gaat maken! Wat ik weet is dat de droom niet voor niets bij jou is. Jij hebt alles in je om jouw verhaal tot een tastbaar kinderboek te maken.

Mocht je nu denken 'ik ben er nog niet aan toe' dan nodig ik je uit om jezelf de vraag te stellen. Wanneer dan wel? Wacht alsjeblieft niet tot de kinderen naar school gaan of je de berg was eindelijk hebt bijgewerkt of... 

Wil je nog iets vragen of delen? Ik maak graag tijd voor je vrij om je telefonisch te spreken. Je mag met me delen en beloof je dat ik je eerlijk vertel of en hoe ik denk dat het programma en ik je kunnen helpen.

♡ Laurien

Wat je misschien nog wilt weten:

Als je voelt dat je niet langer ‘alleen op pad wilt zijn’ wil ik je uitnodigen om jezelf voor te stellen hoe je je zou voelen als je een concrete eerste versie van je boek hebt gemaakt. Hoe voel je je? Bevlogen, verliefd, zielsblij, dankbaar, trots of misschien wel allemaal! Dit programma kan een wonderlijke eerste stap zijn om leven te geven aan je idee voor het maken van een kinderboek. Ik bel er heel graag met je over als je nog twijfelt en ik zal je ook eerlijk vertellen als ik denk dat ‘Maak je eerste kinderboek’ je op dit moment niet kan helpen.

Je mag zoveel tijd besteden aan de oefeningen als je wilt. Om je een inschatting te geven: 1,5 tot 4 uur per week in de eerste weken en in de laatste vier weken werk je toe naar blokken van bijvoorbeeld 2 of 3 x 2 uur om te werken aan je boek. Het is mijn intentie om je tijdens deze negen weken te helpen met het vinden van een ritme dat bij jou past.

Ik hoor je. Om je te helpen heb ik vijftien redenen voor je opgeschreven waarom ik denk dat jij een nu kinderboek zou moeten maken. Het is mijn wens dat je nu actie onderneemt en luistert naar jouw creatieve verlangen. Vertrouw jezelf en je timing. Klik hier en lees de blogpost: Waarom een kinderboek maken? 15 redenen!

Ja! Dit programma is geschikt als je het verlangen hebt om een kinderboek te maken. Je hoeft hiervoor nog geen concreet idee te hebben. De oefeningen en bijeenkomsten van het programma zijn helpend om je idee naar een vorm te brengen. Stap voor stap.

Het is mijn intentie om moedige, inspirerende ruimte voor je bieden tijdens het programma. Je gaat ontdekken wat jouw verhaal nodig heeft en welke investering passend voelt voor jou. Er is veel meer mogelijk dan je nu misschien denkt.  Wat ik weet is dat angst gehoord wil worden. Wat ik weet is dat het vaak helemaal niet waar is dat je niet kunt tekenen. Jij brengt jouw verhaal stap voor stap tot leven in eenvoud en met lichtheid.

Het is voor jezelf enorm fijn als je van tevoren ruimte maakt in je planning om bij de live bijeenkomsten te zijn. Alle sessies via Zoom worden opgenomen en zijn terug te beluisteren. Je ontvangt na afloop van mij een e-mail met een link naar de opname. Mijn suggestie is dat je in elk geval bij de de ‘live’ dag in Vught kunt zijn.

Het is heel fijn als je een apart notebook voor deze negen weken hebt. Als je zelf de illustraties wilt maken heb je vast en zeker al fijne creatieve materialen zoals kleurpotloden, aquarelverf en- of gouache. Het is dan niet nodig om extra materialen te kopen. Het kan zijn dat je een nieuwe techniek wilt proberen en kiest om te investeren in nieuwe materialen. Als je graag mijn support wilt ontvangen bij het aanschaffen van nieuwe creatieve materialen, stel je vragen gerust vooraf, daar is alle ruimte voor.

Ja, als je graag privé en 1-op-1 met me wilt werken kan dat. Schrijf me met je verhaal en idee. We plannen een telefonisch gesprek waarin je met me mag delen over je idee en je emoties. Ik vertel je eerlijk of ik denk dat ik je kan helpen. Als dat zo is, deel ik een voorstel voor een persoonlijk programma met je. Dit is een vrijblijvend aanbod.

Voorwaarden

Voor het programma 'Maak je eerste kinderboek' ontvang je geen terugbetaling. Van de groepssamenkomsten op ZOOM ontvang je een opname als je onverhoopt afwezig bent. Het 1-op-1 geplande mentorgesprek kun je tot 48 uur van te voren verzetten en binnen 90 dagen besteden.