Waarom een kinderboek maken? 15 redenen!

Maak je eerste kinderboek… Of eigenlijk wat het ook is dat jij graag wilt maken voor kinderen; een dans(voorstelling), een schilderij, een lied, een video, een les(programma)…Deze vijftien redenen heb ik voor je opgeschreven omdat het mijn wens is dat je nu actie onderneemt om jouw creatieve verlangen ‘het maken van een eerste kinderboek’ vorm te geven. We hebben mooie kinderboeken nodig in deze wilde tijd! ♡ Lau

Waarom een kinderboek maken? Maak je kinderboek...

1. Omdat er één kind is dat jouw verhaal nodig heeft

Er is één kind is dat jouw verhaal, perspectief, humor of wat het ook is nodig heeft. Jouw verhaal kan één kind helpen om een betere dag te hebben of zelfs een beter leven te hebben (je weet het nooit). Eén kind kan zich erkend en geïnspireerd voelen door jouw boek. Eén kind helpen is groots.

2. Omdat je het aan iemand die je liefhebt wilt opdragen

Je maakt met hart en ziel een tastbaar geschenk in de vorm van een kinderboek. Voor een geliefde. Dit is zo waardevol. Jouw boek gaat waarschijnlijk meerdere generaties mee en dat maakt het extra bijzonder.

3. Omdat je een geweldige reden hebt om een boekenfeest te vieren!

Vier 'de geboorte' van je kinderboek met je lievelingsmensen IRL, online of op welke manier vieren bij je past. Het is hoe dan ook fantastisch om jouw eerste boek vast te houden en te laten zien.

4. Omdat je altijd een reden hebt om 'nee' te zeggen

Jouw toewijding en tijd voor je eerste kinderboek zijn heilig. Vanaf nu heb je altijd een excuus om nee te zeggen tegen scrollen en sociale ‘verplichtingen’ waar je eigenlijk helemaal geen zin in hebt. ‘Nee dank je, ik focus op het schrijven van mijn kinderboek’.

5. Omdat je het kan en goed genoeg bent!

Maak je vrij van overtuigingen als ‘Ik ben niet goed genoeg’, ‘Wie zit er te wachten op mijn kinderboek’, 'Ik moet eerste beter kunnen schrijven en tekenen'. Jij kunt dit en jij hebt alles in je om je eerste kinderboek te maken.

6. Omdat je 'JA' voelt in je lichaam als je denkt aan het maken van je kinderboek

Als je aan het maken van je kinderboek denkt voel je sensaties in je lichaam. Je voelt nieuwe energie stromen alleen al bij de gedachte dat je een kinderboek gaat maken. Het is alsof je hele lichaam ‘JA’ zegt.

7. Omdat je altijd een tastbaar cadeau in huis wilt

Signeer en schrijf een persoonlijke boodschap in je eigen kinderboek en voilá je hebt een geweldig cadeau.

8. Omdat je jezelf thuis wilt brengen

Je behoort (misschien) tot een groep van een etnische-culturele minderheid. Door je kinderboek te maken en je verhaal te delen wordt jouw stem gehoord. Jij gaat staan voor jouw plek in deze wereld en brengt jezelf thuis. Dit is GROOTS.

9. Omdat je kracht, vertrouwen en moed wilt cultiveren

Het is en voelt krachtig om te zeggen: "Ik ga een kinderboek maken". Het vervolgens ook doen vraagt moed en vertrouwen. Stap voor stap.

10. Omdat het nu tijd is

Je wandelt (misschien al jaren) rond met je prachtige idee in je hoofd. Je wordt er moe van... Je wilt je boek eigenlijk al gemaakt hebben. Vertrouw je timing. Let’s do this!

11. Omdat je 'betekenis' wilt geven aan een pijnlijke ervaring

Misschien heb je een pijnlijke ervaring. Je wilt ‘betekenis geven’ aan dat wat jou is aangedaan of overkomen. Je wilt delen wat je hebt geleerd zo dat jijzelf en anderen kunnen helen.

12. Omdat je kinderboek een nieuw begin symboliseert

Het is mogelijk dat er door het maken van je kinderboek nieuwe deuren openen. De komst van je eerste kinderboek is het begin. Er kunnen nieuwe kansen ontstaan voor je bedrijf zoals; media aandacht, partnerschap, nominaties, boekdeals, een vervolg. Verrassende en onverwachte dingen die je niet mogelijk had gehouden.

13. Omdat je zo graag kinderboekenschrijfster aan je bio wilt toevoegen

En ja, dat is tof! En sexy;)

14. Omdat... JOY

Je wilt het kinderboek gewoon maken voor het plezier van het maken!

15. Omdat je het verlangen hebt om je eerste kinderboek te maken

Je verlangen is genoeg en misschien wel de allerbeste reden. Want what you want.

Geef jezelf support bij het maken van je eerste kinderboek. Dit hoef je niet alleen te doen. Het programma 'Maak je eerste kinderboek' is er voor jou en je bent zo welkom ♡ Lau

193858Laurien