Spreekt het beeld van een surfista jou ook aan? Voor mij symboliseert een surfista een mooie, pure, dappere, relaxte vrouw, die dol is op avontuur. Een surfista voelt zich vrij, loopt op haar blote voeten en danst op de golven (van haar leven). Ze houdt van schoonheid, schaterlachen, muziek en ze is creatief. Ze heeft een groot moederhart voor alles wat leeft en voelt zich verbonden met de natuur.

 

Surfing is... Laurien Baart

 

Dit beeld is een remake van een pagina uit een eerder boekje. Ik was toen op een surftrip in Zuid-Frankrijk en vroeg aan mijn ‘surfsisters’ wat surfen voor hen betekende. Samen op het strand bedachten we deze woorden.

Deze keer heb ik een zonsondergang ‘gevangen’ op papier, mét papier. Ik vond het effect van een beetje scheuren, knippen en plakken verrassend.

Het (her)gebruiken van andere en nieuwe materialen kun je inzetten als een creatief experiment. De Belgen hebben hier een heerlijk woord voor vind ik: ’kribbelen’. Ik vertaal het even vrij in een beetje prutsen. Kribbelen moet je vooral niet onderschatten in een creatief proces. Het is experimenteren. Jezelf ruimte geven om iets niet goed te doen, niet mooi maar gewoon een beetje proberen. Juist dit inspireert altijd weer in het maken van iets verrassends moois.

Vrij creëren en vrij spelen dus. En laat dat nou precies zijn waar een surfista gek op is!

Hoe verras jij jezelf creatief bezig bent? 

Laurien Baart

Spread and share the love:

2 reacties

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.